Donuts a Mart???

Joan SoléConsultoria, EmpresaLeave a Comment

20140215-101834.jpg

Avui llegeixo a la premsa, l’estranya aparició a la superfície de Mart d’una pedra amb forma de Donut de mermelada o “Pinacle Island”, com l’han batejada els científics de la NASA. Resulta, que després d’analitzar-la amb el robot Curiosity, han arribat a la conclusió que tant sols ha estat una pedra girada per les pròpies rodes del robot en una de les seves aventures marcianes.

A simple vista, sembla lògic que s’aventurin a investigar qualsevol canvi sospitós de representar les restes de l’esmorzar d’un marcià o algun element mecànic caigut d’un dels seus interestelars vehicles. Però, us adoneu de la paradoxa que representa que és en el propi estudi on resideix l’origen del canvi? Un canvi, que sent insignificant, fan moure cel i terra per esbrinar perquè s’ha produït.

Enveient aquestes circumstàncies se m’acut el paral·lelisme amb la feina d’un consultor, d’on s’extreu el perill de passar de ser un OBSERVADOR i FACILITADOR de solucions, a passar a ser un ELEMENT EXTERN, que fa i desfà el seu entorn al seu pas només pel sol fet ser-hi.

Hem de ser conscients que en el propi estudi de les empreses en les que colaborem inequívocament anirem deixant emprenta, formem part o no de la solució. Com dèiem, pel sol fet de ser-hi es produiran una sèrie de canvis en les organitzacions. És per aquest motiu que em de mirar per la finestra del nostre particular Curiosity, no només analitzant el que observem i estudiem que fan els colaboradors i procesos dels nostres clients, si no també la polseguera que aixequem nosaltres mateixos.

Per tant, cal que analitzem i estudiem la repercusió de la nostra presencia, no oblidem que tot i intentar-ho, la presencia d’un consultor en una empresa fa aixecar suspicàcies, comentaris i elucubracions. Informem a l’equip quines son les nostres sanes intencions i analitzem, a part de tot el que poguem millorar, els canvis que origines només pel fet de passar per allà.

Com a dada final, només afegir, que la pedra en qüestió origen de notes de premsa, estudis, inclús d’aquest bloc ha estat mesurada, obtenint un diametre d’uns inmensos (en repercusió) 4cm.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *