La consultoria i les empreses del sector automoció. Premem l’accelerador!

Joan SoléConsultoria

Consultoria en empreses d'automoció

Les empreses de consultoria estem ajudant a Pimes de tot el món a millorar els seus resultats de producció a través d’assessories adaptades al mercat específic a què pertanyen. Al mercat d’automoció, hi ha consultories com Consultcat, especialitzades en l’optimització de processos de petites i mitjanes empreses.

A Catalunya, actualment, les empreses d’automoció estan liderant la producció d’automòbils a tota Espanya, així ho van demostrar els resultats del balanç realitzat pel Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) corresponent a la producció de l’any 2016. Mentre que al mateix temps s’espera, segons les previsions del Clúster, que durant aquest 2017 es registri un creixement del 4% en la producció de vehicles i un 6% en la producció de diferents components.

Així mateix, representants del CIAC van manifestar que en els propers anys s’espera un notable creixement en la producció de vehicles elèctrics, tenint en l’actualitat importants índexs de fabricació de components per a aquests.

Tot això s’ha vist beneficiat amb la implementació de noves tecnologies i la digitalització de processos en el sector de l’automòbil, especialment en les empreses més grans i modernes.

D’altra banda, malgrat els balanços positius de la indústria en general, representants del Clúster d’automoció assenyalen que així com grans empreses com Seat i Nissan treuen el cap alts nivells de creixement, hi ha encara petites i mitjanes empreses en desenvolupament.

Precisament per aquestes pimes del sector d’automoció que encara es troben en vies d’optimitzar els seus processos, hi ha el servei que les empreses de consultoria en automoció oferim.

consultoria sector automoció

La consultoria al sector automoció

En la indústria de l’automoció, les consultores tenim el principal objectiu d’ajudar a petites i mitjanes empreses a millorar els seus resultats en la fabricació, venda i distribució de components automotrius.

Amb la finalitat de millorar els resultats d’empreses d’automoció, les consultories oferim serveis d’assessoria en àrees de formació, recursos humans, màrqueting, coaching, comunicació, desenvolupament de programari, outsourcing, gestió comercial, imatge corporativa, entre d’altres serveis especials.

A través d’aquestes eines, s’aconsegueix millorar resultats de l’empresa, gràcies als beneficis que un consultor especialitzat ofereix, entre els quals es troben:

1. Resoldre problemes gerencials dins de l’empresa.

2. Millora processos relacionats al clima i la cultura organitzacional.

3. Optimitzar processos de producció a través de la modernització d’eines.

4. Avaluar noves oportunitats.

5. Planificar nous enfocaments productius.

6. Capacitar els empleats d’acord a les seves activitats laborals.

7. Gestionar eficientment les relacions de treball.

8. Millorar la qualitat. (ISO)

9. Aplicar metodologia a la Gestió de Projectes.

Aquests i altres beneficis són aconseguits amb la contractació oportuna de consultories en automoció. Les quals ens hem convertit en una peça clau per al creixement de petites i mitjanes empreses de diferents sectors, especialment un sector en plena expansió com la indústria automotriu catalana, una de les més rellevants del nostre país i també una en la què més s’està innovant a nivell de consultoria.

Comparteix