10 Consells per a millorar la visibilitat de la teva botiga a les xarxes socials

Enric NavarroMàrqueting Digital

consells-xarxes-socials
consells-xarxes-socials

Les xarxes socials són una eina essencial per a qualsevol negoci que vulgui millorar la seva visibilitat en línia. A través de plataformes com Facebook, Instagram o TikTok, les botigues físiques poden seguir els consells d’experts i les pràctiques de les grans marques donar-se a conèixer a clients potencials i alhora mantenir una relació més estreta amb els seus clients actuals.

Amb més de 4.000 milions d’usuaris actius a les xarxes socials, és important que les PIMES i els negocis locals sàpiguen com utilitzar aquestes plataformes per promocionar els seus productes o serveis. Si vols que la teva botiga tingui més èxit a les xarxes socials, aquí tens alguns consells que et poden ajudar a aconseguir-ho:

1. Coneix el teu públic 

Per aconseguir èxit a les xarxes socials, has de conèixer el teu públic objectiu. Has de tenir molt clar com és el teu perfil de client ideal i adaptar la teva presència a les xarxes socials en funció d’això. Investiga quines són les xarxes socials que més utilitzen els teus clients i adapta el teu contingut en funció del seu comportament al món digital.

2. Defineix els teus objectius

Abans de començar a publicar contingut a les xarxes socials, és important que tinguis una idea clara del que vols aconseguir. Defineix els teus objectius, ja sigui augmentar les vendes, millorar la notorietat de la marca o interactuar amb els clients, i crea una estratègia per aconseguir-los.

3. Tria les xarxes socials adequades

No totes les xarxes socials són adequades per a totes les empresas. Per exemple, si la teva botiga ven productes físics per a tots els consumidors, com ara roba o mobles, Instagram pot ser una opció ideal. En canvi, si la teva empresa està orientada al sector B2B, LinkedIn és la xarxa social més adequada al teu perfil. Investiga quines plataformes utilitzen els teus clients i concentra’t en aquelles que t’ajudin a assolir els teus objectius.

4. Comparteix contingut de valor

Un contingut de valor és aquell que informa, educa o entreté als teus clients. Publicar contingut de valor no només ajuda a millorar la teva visibilitat a les xarxes socials, sinó que també ajuda a construir la teva marca i a connectar amb els teus clients. Per aconseguir que els teus seguidors es converteixin en clients, has de crear contingut atractiu que els interessi. Utilitza imatges de qualitat, vídeos i infografies per fer que el teu contingut sigui més atractiu.

5. Publica amb regularitat

Per mantenir els clients interessats en la teva botiga a les xarxes socials, és important publicar contingut regularment. Això no significa que hagis de publicar cada hora, sinó que mantinguis una freqüència regular i constant. Utilitza un calendari editorial per planificar les publicacions i assegura’t que el contingut que publiquis sigui rellevant per als teus clients.

6. Fomenta l’engagement amb el teu públic 

Les xarxes socials són una eina excel·lent per interactuar amb els clients i fomentar l’engagement. Respon als comentaris dels clients, comparteix contingut generat pels teus seguidors i participa en converses relacionades amb la teva marca. Això ajudarà a crear una comunitat al voltant de la teva botiga i a fidelitzar els clients.

7. Utilitza anuncis de xarxes socials 

Les xarxes socials ofereixen una sèrie de funcions publicitàries que poden ajudar a millorar la visibilitat de la teva botiga: promocionar una publicació concreta, crear anuncis específics, etc. Utilitza les funcions de segmentació per arribar a l’audiència adequada i fes servir anuncis o social ads per promocionar productes i ofertes especials. Assegura’t que les teves campanyes publicitàries siguin coherents amb la teva estratègia general de xarxes socials.

8. Col·labora amb altres marques o influencers

Les col·laboracions amb altres marques o botigues i també amb influencers –persones rellevants en el teu sector– poden ajudar a ampliar la teva audiència i a fer que la teva marca sigui més visible a les xarxes socials. Busca col·laboracions amb altres empreses o persones que tinguin una audiència similar a la teva.

9. Ofereix promocions i descomptes

Les promocions, els descomptes i els sortejos són una forma efectiva de fidelitzar els clients i aconseguir nous seguidors a les xarxes socials. Ofereix promocions exclusives als teus seguidors per incentivar-los a comprar als teus establiments físics o en línia i crea sortejos per guanyar visibilitat a les xarxes socials.

10. Monitoritza els teus resultats

És important estar atent a les mencions, comentaris i missatges que rep la teva botiga a les xarxes socials per poder respondre-hi de forma ràpida i eficaç. Utilitza eines de monitorització de xarxes socials per no perdre cap interacció important i analitza l’evolució del teu impacte a les plataformes socials.

Recorda que cada botiga és única i que les estratègies de xarxes socials haurien d’estar adaptades a les necessitats i objectius de la teva marca. Segueix els nostres consells i fes proves amb diferents tècniques i mesura els resultats per ajustar la teva estratègia a mesura que vagis avançant.

Si ets propietari d’una botiga i necessites ajuda per millorar la teva presència en línia i assolir els teus objectius de màrqueting, aquests consells que donem des de Consultcat poden ser la solució que estaves buscant. Amb una àmplia experiència en màrqueting digital i coneixement dels últims desenvolupaments en xarxes socials, posicionament SEO i publicitat en línia, Consultcat ofereix consells i serveis personalitzats per ajudar-te a créixer. Contacta’ns avui mateix per a més informació!